Xioami Mi Airdots kulaklık özellikleri nedir?
- Android/iOS Desteği
- Stereo Ses Çıkışı
- Pasif Gürültü Engelleme
- Bluetooth 5.0
- 8.2 Gr. Ağırlık
- Tek Şarj da 4, Kutu ile 12 Saate Kadar Kullanım
- 10 Metre Mesafeye Kadar Kullanım
- 2 Saatte Tam Şarj (Kutu)
- IPX4 Sınıfı Suya Dayanıklılık
- Terlemeye Karşı Dayanıklılık
- Çağrı Kontrol Desteği
- Mikrofon
Xioami Mi Airdots kulaklığın fiyatı ne kadar?
Airdots şu an Amazon ve Hepsiburada'da 149₺'den satışa sunuluyor. Yine de kampanyalı ürünler olarak daha ucuza görmek mümkün.
Xioami Mi Airdots İncelemesi
Buradan cihazı alacaklar incelemizin tüm ayrıntılarından faydalanabilirler. Öncelikle Xioami bildiğiniz üzere her zaman ki gibi fiyat ve performans üzerine odaklanarak üretim yapan bir firma, haliyle bu kulaklıkta tam bir fiyat-performans ürünü olarak satışa sunuldu. Ürün'ün yapısı oldukça zarif, rahatlıkla ceketinizin cebine koyabilirsiniz. Ben burdayım diye bir görüntü yaratmıyor cebinizde iken. Kutu içeriğinde toplam silikon sayısı 3 adet ve kulağınıza tam oturan boyutu seçtiğiniz de dış seslerle bağlantınız kopuyor, izolasyonu oldukça başarılı. Kulaklık IPX4 sınıfı suya dayanıklılık sertifikasına sahip. Yani yağmur damlaları, terleme ve sıçrayan su seviyesinde ki su basınçlarına dayanıklı. Cihazın şarjı özelliklerinde 4 saat olarak belirtilse de 5 saati zorladım diyebilirim. Kulaklıklar kutuya koyduğunuz da 1.5 saat gibi bir sürede doluyor. Şarj kutusu tam dolu ise kulaklıkları 3 sefer daha tam şarj edebiliyorsunuz. Şarj kutusu ise yaklaşık 2 saatte tam şarj olabiliyor. Xioami Airdots'un bende en etkileyen kısmı Bas ve Tiz seslerini rahatlıkla ayırt edebilecek kadar berrak ve temiz bir ses veriyor olmasıydı. Daha önce Haylou GT1'i de test etme fırsatı bulmuştum ancak Haylou GT1'in fiyatı 190-210₺ aralığında, yani Haylou GT1 fiyat olarak fazla olduğu halde ses kalitesi Airdots'a ulaşamıyordu. Airdots ise bu fiyata verdiği ses kalitesi ile gönülleri feth etmeyi başardı. Cihazı çok övdük ancak benim önemsemediğim bir dezavantajı var. Airdots maalesef Aktif Gürültü Engelleme özelliği kullanmıyor. Yani Airdots ile telefon görüşmesi yaparken ortam seslerini de karşı taraf çok rahat duyabiliyor. Sesinizin karşı tarafa net gitmesinde veya sessiz bir ortamda ki görüşme kalitesinde herhangi bir eksi yöne rastlamadım. Ortam seslerini karşı taraf duyabilse de yine de sesimi çok net iletebildi. Bizim değerlendirmemiz bu kadar, müzik severlere uygun fiyat ve kaliteli kulaklık konusunda şiddetle tavsiye ediyoruz.
Xioami Mi Airdots'un orijinal olup olmadığını nasıl anlarım?
Xioami Airdots'un ne yazık ki piyasa da sahteleri de satılıyor. Bunlara internet alışverişleriniz de özellikle dikkat edin. Biz cihazı Hepsiburada.com'da HepsiBurada mağazasından orjinal olarak aldık.
Gelelim Orijinal Airdots ve Sahte Airdots'u nasıl ayırt edebileceğimize.
Öncelikle şunu belirtelim. Xioami Mi Airdots kutusunun 2 farklı versiyonu var. Fotoğrafta gördüğünüz Airdots kulaklıkların ikiside orijinal. Türkiye dahil Çin dışına ihracatı yapılan hiç bir Airdots'un kutusunda "Airdots" ibaresi yer almıyor. "Earbuds" ibaresi yer alıyor. Bunun sebebi cihazı Çin'de satışa sunan Redmi markası, diğer ülkeler de ise Xioami. Kısacası cihazım sahte düşüncesine kapılmayın.
Sahte Airdots'u anlamanın yollarından biri ise şarj kutusu üstünde ki yazı tipidir. Sahte olanda beyaz renk kabartmalı yazı kullanılırken, orijinal olanda soluk ve işlemeli yazı kullanılıyor.
Bir diğer kesin yolu ise kulaklıkların silikonlarını çıkartıp seri numarası var mı kontrol etmek. Sahte Airdots'da herhangi bir seri numarası bulunmuyor.
Son olarak sahteninde yüz karası olan Rrdmi Airdots gibi kelime oyunlarına gelmemenizi diliyor, konumuzu burda noktalıyoruz.